ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вбили в Києві чотирьох дітей

Наталя Дуляба

|

Внаслідок масованого ракетного удару, якого Росія завдала по Києву 8 липня, загинули четверо дітей, ще десятеро дістали поранення. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Так, російські ракети вбили двох дівчаток віком 8 та 14 років, а також хлопчиків 8 і 10 років.

Згодом у МВС уточнили, що всі діти загинули у багатоповерхівці в Шевченківському районі столиці.

Також поранення різного ступеня тяжкості в українській столиці отримали 10 дітей віком від 2 до 17 років.

Як відомо, війська РФ прицільно вдарили по дитячій лікарні «Охматдит», також під обстріл у Києві потрапила низка інших об’єктів, серед яких – дитячий садок.

Також 8 липня російські окупанти поранили 16-річного підлітка у с. Новоекономічне Донецької області та 5-річну дівчинку – у с. Очаківське Миколаївської області.

Таким чином за офіційною інформацією прокурорів станом на 9 липня внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ в Україні загинули 559 дітей. Ще 1449 отримали поранення різної важкості.

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 38 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю та житлові будинки. Під завалами «Охматдиту» були люди, уламки взялись розбирати не лише профільні служби, а й медики та прості мешканці.

Слідчі встановили, що по дитячій лікарні рашисти цілеспрямовано вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці вже знайшли відповідні уламки.

Через атаку на «Охматдит» Україна 9 липня скликає засідання Радбезу ООН.

Загалом через масований удар РФ по Києву загинули щонайменше 27 людей, серед них – лікарка зі Львова, яка працювала в «Охматдиті». Ще 117 осіб дістали поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *