ОСТАННІ НОВИНИ

8 липня росія вбила в Києві щонайменше 27 людей. Ракетні завали розбирають досі

Андрій Котенський

|

У понеділок, 8 липня, внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано пошкодження в 7 районах міста – у Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському. Загинуло щонайменше 27 людей. Серед загиблих є діти та медики, а розбір завалів триває досі. Про це повідомив керівник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Зокрема, під час руйнування двох поверхів корпусу лікарні Охматдит у Шевченківському районі Києва знищено приблизно 400 м.кв приміщень лікарні. На місці загинуло 2 дорослі особи (одна з них молода лікарка зі Львова), 10 постраждало. Пошкоджені кілька інших корпусів. Тривають роботи по розбору завалів та пошуку людей.

В іншій локації цього ж району в багатоповерховому житловому будинку зруйнований повністю один під’їзд, решта – пошкоджено. Загинуло 7 осіб (з них 3 дітей), 18 постраждало, 7 осіб врятовано. Тривають роботи по розбору завалів та пошуку людей.

Також пошкоджено промисловий об’єкт. На ньому загинуло 2 особи та 3 постраждало тривають роботи по розбору завалів.

У Солом’янському районі пошкоджено бізнес-центр «Доміно», руйнація на двох поверхах, загальною площею 1500 м.кв, виникла пожежа, яку було ліквідовано. Загинуло 7 осіб та 9 постраждало, Роботи завершено.

У Голосіївському районі столиці відбулося часткове руйнування 5-поверхового житлового будинку. Постраждало 22 особи. Поруч пошкоджено дошкільний навчальний заклад.

За цією ж локацією постраждали гаражі, відбулося загорання 10 авто.

У Дніпровському районі через російський обстріл відбулася часткова руйнація 4-поверхової будівлі медичного центру. Загинуло 9 осіб та 5 постраждало. Роботи завершено.

У Дарницькому районі пошкоджено приватний будинок. Постраждала 1 особа.

У Святошинському районі відбулося загорання в промисловій будівлі Пожежу ліквідовано на площі 40 м.кв. Пошкоджено приватні будинки та будівля Фахового економічного коледжу. Постраждало 5 осіб.

«Загалом, станом на зараз загинуло 27 осіб (з них 3 дітей). Постраждало 82 особи – повідомив», – Сергій Попко.

Передісторія

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 38 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю та житлові будинки. Під завалами Охматдиту є люди, уламки розбирають не лише профільні служби, а й медики та прості мешканці. Досі було відомо про дев’ятьох загиблих у столиці і 25 поранених.

За даними СБУ, російська ракета Х-101 була навмисно запрограмована вразити «Охматдит».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *