ОСТАННІ НОВИНИ

Єврокомісія дасть оновлену оцінку щодо прогресу України на шляху в ЄС, – ЗМІ

Олег Дерев'янко

|

У п’ятницю, 7 червня, Єврокомісія озвучить послам ЄС усну оцінку щодо прогресу євроінтеграційних реформ України та Молдови. Про це повідомив у соцмережі Х редактор «Радіо Свобода» з питань Європи Рікард Джозвяк, пише Європейська правда.

Джозвяк повідомив, що у п’ятницю послам ЄС усно презентують оновлену оцінку щодо прогресу євроінтеграційних реформ України і Молдови (для України визначено чотири рекомендації).

«Очікується, що обидві країни отримають позитивні коментарі, проте Угорщина, ймовірно, буде скептично висловлюватися щодо України. Все ще зберігається сподівання, що обидві країни розпочнуть перемовини про вступ наприкінці червня, але час спливає», – зазначив Рікард Джозвяк.

Передісторія

Україна офіційно стала кандидатом у члени Євросоюзу у червні 2022 року. До початку переговорів про вступ Україна має виконати сім умов.

Станом на червень 2023-го, як казали у ЄС, було виконано вже дві умови, вони пов’язані зі судовою реформою та законом про медіа. У вересні Верховна Рада також ухвалила закон про нацменшини, який теж був однією з умов щодо початку переговорів про членство у Євросоюзі.

У середині жовтня віцепрезидентка Єврокомісії відзначила прогрес України у виконанні критеріїв щодо членства в ЄС.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що хоче, аби переговори щодо вступу України до Євросоюзу розпочались ще у 2023 році. Тому він закликав Верховну Раду ухвалити всі закони, необхідні для старту цього процесу.

Водночас президент Європейської ради Шарль Мішель говорить, що ЄС повинен бути готовий прийняти нові країни-члени до 2030 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *