ОСТАННІ НОВИНИ

Рада ухвалила необхідний для євроінтеграції закон про нацменшини

Ольга Денисяка

|

Верховна Рада України ухвалила правки до закону про національні меншини України щодо деяких питань реалізації прав і свобод. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк. 

За його словами, за відповідний законопроєкт №9610 «Про внесення змін до Закону України «Про національні меншини (спільноти) України» щодо деяких питань реалізації прав і свобод осіб, які належать до національних меншин (спільнот) України» проголосувало 318 народних депутатів

Метою ініціативи є «вдосконалення законодавчого регулювання реалізації прав та свобод осіб, які належать до національних меншин (спільнот) відповідно до міжнародних договорів, які ратифікувала Україна».

Цей документ регулює такі права нацменшин: визначається, хто такі національні меншини; дозволяється використання мов нацменшин у рекламі, під час різних заходів, у медіа, під час надання допомоги тощо; школярам видаватимуть безплатні підручники; розроблятиметься методологія використання мов нацменшин у певних регіонах; уточнюється порядок визначення населених пунктів, у яких більшість жителів — представники нацменшини.

Законопроєкт про національні меншини є однією з головних вимог Єврокомісії для підтвердження руху України до Європейського Союзу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *