ОСТАННІ НОВИНИ

Україна виконала наразі дві із семи умов для членства в ЄС

Маркіян Рой

|

Європейський Союз звітуватиме про те, що Україна виконала дві із семи умов для початку переговорів про членство в ЄС. Про це повідомляє Радіо Свободи з посиланням на Reuters.

Дві виконані умови пов’язані з судовою реформою та законом про медіа.

«Прогрес є. Звіт буде помірно позитивним. Йдеться не про те, щоб прикрасити реальність, а про визнання прогресу, наприклад, були відомі антикорупційні справи», – зазначив один із співрозмовників агентства.

Інші умови, які Україна повинна виконати, аби вступити в ЄС, стосуються реформ Конституційного суду та правоохоронних органів, заходів проти відмивання грошей, а також законів про стримування олігархів і захисту прав національних меншин.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час позачергового засідання уряду 6 березня заявив, що Україна вже виконала всі сім рекомендацій Єврокомісії, наданих при отриманні статусу кандидата. Глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що це не відповідає дійсності, адже не виконано одну з вимог щодо Конституційного суду.

А 24 березня уряд оприлюднив щорічний звіт про виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом за 2022 рік. На той момент, згідно із звітом Кабміну, Україна вже виконала 72% всіх зобов’язань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *