ОСТАННІ НОВИНИ

Вийти на переговори щодо вступу в ЄС треба ще у 2023-му, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна має зробити все можливе, аби ще до кінця 2023 року почати переговори про вступ до Європейського Союзу. Про це він сказав 24 липня у своєму зверненні.

«Провів кілька політичних нарад, зокрема щодо Євросоюзу, нашої інтеграції. Цьогоріч ми маємо вийти на початок переговорів щодо членства. Україна до цього повністю готова – ми виконуємо те, що необхідно з нашого боку. І робимо все можливе, щоб і готовність Євросоюзу була також повною. Саме цьогоріч», – наголосив глава держави.

Нагадаємо, Україна офіційно стала кандидатом у члени Євросоюзу у червні 2022 року. До початку переговорів про вступ Україна має виконати сім умов.

Станом на червень 2023-го у ЄС кажуть, що виконано вже дві умови, вони пов’язані зі судовою реформою та законом про медіа.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль каже, що уряд розраховує провести переговори про вступ та підписати угоду про членство в ЄС протягом двох років, тобто до 2025 року. Тим часом у Єврокомісії говорять, що Україна не стане членом Євросоюзу, допоки йде війна.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зі свого боку неодноразово наголошувала, що Україна стане членом ЄС, але про те, коли б приблизно це могло статись, не уточняла. Нещодавно вона сказала, що її вражають темпи просування України на шляху до Євросоюзу. За словами фон дер Ляєн, якщо оперативність введення реформ збережеться, то Україна швидко зможе стати частиною ЄС.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *