ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський їде в Німеччину та Францію

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 16 лютого, президент України Володимир Зеленський відвідає Німеччину та Францію, де проведе переговори з лідерами обох країн. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Крім аудієнції у президента Франції Еммануелем Макроном і канцлера Німеччини Олафом Шольцом, Володимир Зеленський 17 лютого також виступить на Мюнхенській безпековій конференції, а також проведе низку двосторонніх зустрічей на її полях.

«Заплановані переговори з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, президентом Чехії Петром Павелом, прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен, прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та іншими лідерами держав і великих бізнесів», – йдеться у повідомленні.

Як пише Європейська правда, під час візиту до Парижу Зеленський підпише з Макроном двосторонню безпекову угоду.

Нагадаємо, на початку лютого Офіс президента заявив, що Україна вже наближається до «фіналізації» безпекової угоди з Францією. Трохи раніше президент Володимир Зеленський анонсував підготовку до приїзду в Україну президента Франції Еммануеля Макрона, ймовірно, саме для підписання такого документа.

Першу двосторонню угоду про «гарантії безпеки» Україна уклала 12 січня з Великою Британією. Що вона передбачає, читайте тут.

Наразі Україна веде переговори з дев’ятьма країнами щодо укладення двосторонніх безпекових угод. Йдеться насамперед про СШАФранцію, тобто країни з ядерною зброєю, а також про Канаду, Італію, Німеччину, Румунію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *