ОСТАННІ НОВИНИ

Коломойському зменшили заставу на 300 мільйонів

Маркіян Рой

|

Київський апеляційний суд зменшив розмір застави для заарештованого олігархі Ігоря Коломойського на 300 мільйонів гривень. Рішення оголосила голова колегії суддів Тетяна Кагановська, передає liga.net.

Термін тримання під вартою Коломойського залишили без змін – до 26 січня включно.

«Продовжити підозрюваному Коломойському Ігорю Валерійовичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 26 січня 2024 року включно. Визначити Коломойському Ігорю Валерійовичу заставу у розмірі 2,7 млрд грн», – йдеться в рішенні суду.

Попередній раз розмір застави було зменшено з 3,9 млрд грн до 3 млрд грн 16 листопада.

28 листопада Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжний захід для олігарха Ігоря Коломойського у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 3,7 млрд грн до 26 січня.

Як повідомляв Львівський портал першу підозру олігарху Ігорю Коломойському оголосили на початку вересня. Тоді йому інкримінували шахрайство та відмивання майна, отриманого незаконним шляхом протягом 2013-2020 років (ст. 190, ст. 209 ККУ).

Тоді ж Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів із можливістю внесення застави розміром майже 510 млн грн. Згодом заставу збільшили до 3,8 млрд грн.

Ще через кілька днів олігарху пред’явили нову підозру, яка стосується його незаконних дій з «Приватбанком» під час очолення Дніпропетровської ОДА у 2015 році. За даними слідства, Ігор Коломойський розробив нелегальну схему виведення з банку понад 9,2 млрд грн.

15 вересня Коломойському висунули третю підозру за махінації та незаконне заволодіння коштами «Приватбанку».

8 вересня активи Ігоря Коломойського арештували, але всього лише на два дні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *