ОСТАННІ НОВИНИ

Коломойському продовжили арешт

Ольга Денисяка

|

Суд продовжив тримання під вартою Ігоря Коломойського до 26 січня 2024 року. Про це йдеться на трансляції судового засідання.

Ігоря Коломойського утримуватимуть в СІЗО ще два місяці, якщо він не внесе заставу в розмірі 3,7 млрд гривень.

Зазначимо, що адвокати вже неодноразово клопотали про зміну запобіжного заходу і  заявляли про погіршення його здоров’я.

Взяти Коломойського на поруки зголосились ведучі телеканалу «1+1» Наталія Мосейчук, Алла Мазур, Юрій Горбунов, Ігор Циганик, а також колишній міністр культури Олександр Ткаченко та головний рабин Дніпропетровської області Шмуель Камінецький. Усі вони розповідали про те, якою гарною людиною є Ігор Коломойський і запевняли, що, вийшовши зі СІЗО, він нікуди не втече. Окремо наголошувалось і на тому, що олігарх «зробив внесок у вільні медіа в Україні».

 

Як повідомляв Львівський портал першу підозру олігарху Ігорю Коломойському оголосили на початку вересня. Тоді йому інкримінували шахрайство та відмивання майна, отриманого незаконним шляхом протягом 2013-2020 років (ст. 190, ст. 209 ККУ).

Тоді ж Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів із можливістю внесення застави розміром майже 510 млн грн. Згодом заставу збільшили до 3,8 млрд грн.

Ще через кілька днів олігарху пред’явили нову підозру, яка стосується його незаконних дій з «Приватбанком» під час очолення Дніпропетровської ОДА у 2015 році. За даними слідства, Ігор Коломойський розробив нелегальну схему виведення з банку понад 9,2 млрд грн.

15 вересня Коломойському висунули третю підозру за махінації та незаконне заволодіння коштами «Приватбанку».

8 вересня активи Ігоря Коломойського арештували, але всього лише на два дні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *