ОСТАННІ НОВИНИ

ВАКС закрив провадження про арешт майна Коломойського

Андрій Котенський

|

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу сторони обвинувачення на ухвалу про закриття провадження за клопотанням детектива НАБУ про арешт майна бізнесмена Ігоря Коломойського, повідомляє Радіо Свобода.

За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційну скаргу на рішення, а ухвалу слідчого судді ВАКС від 21 вересня без змін.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Раніше сьогодні Шевченківський райсуд Києва продовжив Коломойському термін тримання під вартою з альтернативою застави до 26 січня 2024 року.

Ігор Коломойський перебуває під вартою з 2 вересня. Тоді його арештували за підозрою в шахрайстві та відмиванні грошей. Цей епізод, за даними слідства, стосується того, що Коломойський привласнював кошти протягом 2013–2020 років шляхом їх виводу за кордон, «використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ».

Пізніше, 15 вересня, Служба безпеки України повідомила про викриття «нових фактів злочинної діяльності» власника великої фінансово-промислової групи Ігоря Коломойського. Йому повідомили про додаткову підозру за трьома статтями – йдеться про незаконні дії з документами, заволодіння чужим майном і легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом.

За даними слідства, у період з 2013 по 2014 роки Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн, створивши для цього злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером. У СБУ заявили, що члени цього угруповання дозволили Коломойському нібито робити систематичні фіктивні «внески готівки у касу банку», хоча насправді внесків банк не отримував. За версією слідства, потім ці фейкові внески були зараховані на особистий рахунок Коломойського і стали реальними безготівковими коштами. За даними СБУ, щоб легалізувати віртуальні активи, Коломойський розплачувався ними у своїй підприємницькій діяльності.Як повідомляв Львівський портал першу підозру олігарху Ігорю Коломойському оголосили на початку вересня. Тоді йому інкримінували шахрайство та відмивання майна, отриманого незаконним шляхом протягом 2013-2020 років (ст. 190, ст. 209 ККУ).

Тоді ж Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів із можливістю внесення застави розміром майже 510 млн грн. Згодом заставу збільшили до 3,8 млрд грн.

Ще через кілька днів олігарху пред’явили нову підозру, яка стосується його незаконних дій з «Приватбанком» під час очолення Дніпропетровської ОДА у 2015 році. За даними слідства, Ігор Коломойський розробив нелегальну схему виведення з банку понад 9,2 млрд грн.

15 вересня Коломойському висунули третю підозру за махінації та незаконне заволодіння коштами «Приватбанку».

8 вересня активи Ігоря Коломойського арештували, але всього лише на два дні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *