ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прокоментував блокаду на кордоні з Польщею

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський прокоментував ситуацію на польсько-українському кордоні, де польські перевізники заблокували кілька пунктів пропуску. Про це він заявив під час пресконференції у Києві, повідомляє Європейська правда.

За словами Зеленського, він пов’язує ситуацію, що склалася з «деякими політичними кроками наших сусідів». 

«Я вважаю нам треба мати дуже виважену політику. Мати план дій, за яким йти. І у нас є цей план. Працює прем’єр-міністр, також віцепрем’єрка Стефанішина, також на рівні МЗС і Міністерства інфраструктури. Усе це є. Я впевнений, що ми зможемо все це зробити», – сказав український президент.

Він додав, що на польському кордоні з’явився «новий виклик».

«Я думаю, нам треба дати трохи часу нашим сусідам. Усе потеплішає», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники почали блокувати проїзд вантажівок із українською продукцією через кордон. Зокрема заблокованими виявились ПП  «Ягодин – Дорогуськ», «Краківець – Корчова», «Рава-Руська – Гребене». Причиною бунту поляків стала лібералізація міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС. Дещо згодом вони висловили три головні свої вимоги.

Згодом стало відомо, що польські перевізники, не лише блокують пункти перетину на кордоні з Україною, а й всупереч обіцянкам не пропускають цистерни з паливом та гуманітарну допомогу допомогу Україні.

Мало того, організатор акції з блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною оголосив про намір продовжити протест до 1 лютого 2024 року.

Від початку необґрунтованої акції протесту у чергах на кордоні померли вже двоє українських водіїв. Після смерті другого водія на кордоні Україна звернулася до Польщі з офіційною нотою.

23 листопада польські перевізники заблокували пункт пропуску «Шегині – Медика».

Згодом Україна почала збирати дані для евакуації водіїв вантажівок, які застрягли на кордоні з Польщею. Вивозити будуть усіх, хто висловить таке бажання.

Через таку поведінку Євросоюз може вдатись до каральних заходів щодо Польщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *