ОСТАННІ НОВИНИ

Польські перевізники оголосили про намір блокувати кордон з Україною до лютого

Маркіян Рой

|

Організатор акції з блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною Рафал Меклер, голова люблінського осередку ультраправої партії «Конфедерація», оголосив про намір продовжити протест на місяць – до 1 лютого 2024 року. Про це Меклер написав у соцмережах.

За словами поляка, організатори протесту подали заявку про продовження акції з блокування кордону на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» до 1 лютого.

«Прийнято без застережень!» – додав Меклер.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники почали блокувати проїзд вантажівок із українською продукцією через кордон, бо їм не подобається конкуренція, що виникла після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС. Дещо згодом вони висловили три головні свої вимоги.

Згодом стало відомо, що Польські перевізники, не лише необґрунтовано блокують пункти перетину на кордоні з Україною, а й всупереч обіцянкам блокують цистерни з паливом та гуманітарну допомогу допомогу Україні.

Також повідомлялось, що перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин» помер український водій, вантажівка якого не могла в’їхати в Україну кілька днів.

Через таку поведінку Євросоюз може вдатись до каральних заходів щодо Польщі.

16 листопада словацькі перевізники підтримали  поляків з акцією – із 14 по 15 годину не пропускали українські вантажівки у свою країну.

21 листопада словацькі перевізники почали блокувати рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Німецьке – Ужгород».

Вранці 22 листопада словацькі перевізники тимчасово розблокували рух вантажівок в пункті пропуску «Вишнє-Нємецке» – «Ужгород».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *