ОСТАННІ НОВИНИ

Україна планує евакуювати водіїв вантажівок із заблокованих пунктів пропуску в Польщі

Маркіян Рой

|

Україна почала збирати дані для евакуації водіїв вантажівок, які застрягли на кордоні з Польщею. Вивозити будуть усіх, хто висловить таке бажання. Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

«У нас уже вичерпався час на погодження компромісів. Зараз наші водії при мінусовій температурі потерпають від дій кількох людей, що заблокували кордон за згоди місцевої влади», – повідомив посадовець.

Деркач зазначив, що на робочому та офіційних рівнях неодноразово порушували питання щодо харчування, чергування «швидких», пожежних машин, належних санітарних умов.

За словами посадовця, Україна буде вивозити всіх, хто висловить таке бажання. Серед водіїв і перевізників уже поширили форму для заповнення про евакуацію.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники почали блокувати проїзд вантажівок із українською продукцією через кордон. Зокрема заблокованими виявились ПП  «Ягодин – Дорогуськ», «Краківець – Корчова», «Рава-Руська – Гребене». Причиною бунту поляків стала лібералізація міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС. Дещо згодом вони висловили три головні свої вимоги.

Згодом стало відомо, що польські перевізники, не лише блокують пункти перетину на кордоні з Україною, а й всупереч обіцянкам не пропускають цистерни з паливом та гуманітарну допомогу допомогу Україні.

Мало того, організатор акції з блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною оголосив про намір продовжити протест до 1 лютого 2024 року.

Від початку необґрунтованої акції протесту у чергах на кордоні померли вже двоє українських водіїв.

Після смерті другого водія на кордоні Україна звернулася до Польщі з офіційною нотою.

23 листопада польські перевізники заблокували пункт пропуску «Шегині – Медика».

Через таку поведінку Євросоюз може вдатись до каральних заходів щодо Польщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *