ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщі на кордоні помер ще один український водій

Ольга Денисяка

|

У Польщі на стоянці неподалік пункту пропуску «Корчова-Краківець», де відбувається страйк польських перевізників, помер ще один український водій. Про це в етері Суспільного заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін.

«Сьогодні вранці отримали інформацію, що сьогодні вночі помер водій у Корчові на стоянці. Це, на жаль, вже другий летальний випадок з початку блокади. Я розумію, що скоріше за все причини там фізіологія, але так чи інакше, стрес, який вони отримують через цей страйк, через те, що вимушені жити в кабінах і незрозуміло коли вони зможуть попасти в Україну, додає негативу і спричинює певні ситуації. Там уже будуть розбиратися медики і правоохоронні органи, але факт є», – сказав він.

За словами Баліна, у померлого водія машина на харківських номерах. Він також зазначив, що знає ім’я водія, але не назвав його.

Раніше перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин» помер український водій, вантажівка якого не могла в’їхати в Україну кілька днів.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники почали блокувати проїзд вантажівок із українською продукцією через кордон. Причиною стала лібералізація міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС. Дещо згодом вони висловили три головні свої вимоги.

Згодом стало відомо, що Польські перевізники, не лише блокують пункти перетину на кордоні з Україною, а й всупереч обіцянкам блокують цистерни з паливом та гуманітарну допомогу допомогу Україні.

Організатор акції з блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною оголосив про намір продовжити протест до 1 лютого 2024 року.

Через таку поведінку Євросоюз може вдатись до каральних заходів щодо Польщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *