ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки заблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

Ольга Денисяка

|

В пункті пропуску «Шегині» ускладнено рух вантажного транспорту через блокування руху на території Польщі. Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

За наявною інформацією, яку надавали польські прикордонники, сьогодні близько 10.30 на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Медика» (Республіка Польща), суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині», розпочалось блокування руху вантажних транспортних засобів. 

У зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд. 

Як раніше інформували польські прикордонники, блокування руху може тривати з 23 по 26 листопада. На цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 1400 вантажівок. Водночас організатори таких дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусам та легкового транспорту. 

Наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії зі польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускатися через кордон.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники почали блокувати проїзд вантажівок із українською продукцією через кордон. Причиною стала лібералізація міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС. Дещо згодом вони висловили три головні свої вимоги.

Згодом стало відомо, що Польські перевізники, не лише блокують пункти перетину на кордоні з Україною, а й всупереч обіцянкам блокують цистерни з паливом та гуманітарну допомогу допомогу Україні.

Організатор акції з блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною оголосив про намір продовжити протест до 1 лютого 2024 року.

Через таку поведінку Євросоюз може вдатись до каральних заходів щодо Польщі.

У Польщі перед пунктом пропуску, де відбувається страйк польських перевізників, померли вже двоє українських водіїв.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *