ОСТАННІ НОВИНИ

У ЗСУ розповіли, де застосовують касетні боєприпаси

Анастасія Диняк

|

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий підтвердив, що українські військові вже використовують касетні боєприпаси навколо Бахмута на Донеччині. Про це пише Українська правда.

Так, Череватий наголосив, що ЗСУ використовують всю лінійку боєприпасів надану нам партнерами, зокрема й касетні боєприпаси, і роблять це ефективно. А «те, що про це згадують російські воєнкори,  – комплімент нашим артилеристам».

Також речник прокоментував просування росіян в районі Новоєгорівки на сватівському напрямку.

«Там ситуація контрольована. Якщо відбуваються якість рухи, то це в рамках тактичних пересувань. І якогось значного успіху ворогу не вдалось досягнути, незважаючи на те, що він останній тиждень намагався концентрувати там максимальні зусилля», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі наголосив, що українці досить ефективно використовують касетні боєприпаси на фронті.

Вже цього тижня Україна передасть США звіт щодо використання касетних боєприпасів на фронті.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, на початку липня у пакеті військової допомоги для України на 800 млн доларів США вперше передбачили вдосконалені боєприпаси подвійного призначення (DPICM) або так звані касетні снаряди.

Таке рішення Сполучених Штатів підтримали не всі партнери у НАТО. Однак станом на 13 липня Україна вже отримала касетні боєприпаси.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський стверджує, що російські війська регулярно застосовують в Україні касетні боєприпаси, тож надання їх ЗСУ є справедливим.

Україна офіційно заявила, що не буде використовувати касетні боєприпаси у містах і на території Росії, а також вестиме облік уражених зон.

Ці боєприпаси планують застосувати у повністю зруйнованому Бахмуті, для звільнення якого, як каже командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, вже створені всі умови.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *