ОСТАННІ НОВИНИ

Резніков назвав принципи, яких дотримуватиметься Україна при використанні касетних боєприпасів

Наталя Дуляба

|

Отримані касетні боєприпаси Україна не буде використовувати у містах і на території Росії, а також вестиме облік уражених зон. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Головний принцип – Україна використовуватиме касетні боєприпаси тільки для деокупації своїх міжнародно визнаних територій. Їх не будуть застосовувати на офіційно визнаній території РФ.

Також ЗСУ зобов’язуються не використовувати касетні боєприпаси в містах, щоб уникнути ризиків для цивільного населення. Касетні боєприпаси можна буде застосовувати тільки на тих територіях, де зосереджені російські військові, для прориву їхньої лінії оборони.

Україна вестиме суворий облік застосування цієї зброї і локальних зон, де її використовуватимуть. Згодом після деокупації саме ці території пріоритетними для розмінування.

Крім того, Україна повідомлятиме партнерів про використання боєприпасів і про їхню ефективність.

«Що стосується касетних боєприпасів, то у нас є 5 ключових принципів, яких ми будемо дотримуватися, і які ми чітко довели до відома всіх наших партнерів, включно зі США. Я особисто вже давно письмово поінформував наших американських партнерів про них», – наголосив глава Міноборони.

Нагадаємо, у новому пакеті військової допомоги для України на 800 млн доларів США вперше передбачили вдосконалені боєприпаси подвійного призначення (DPICM) або так звані касетні снаряди.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *