ОСТАННІ НОВИНИ

Україна прозвітує США про викорнистання касетних боєприпасів цього тижня, – Резніков

Анастасія Диняк

|

Міністр оборони Олексій Резніков  заявив, що цього тижня Україна передасть США звіт щодо використання касетних боєприпасів, які вони надали нещодавно. Про це пише CNN.

«Ми будемо звітувати про результати використання (касетних боєприпасів – ред.), тому я думаю, що наступного тижня у мене буде перша доповідь, і я поділюся нею з моїми партнерами в Пентагоні», – зазначив Резніков.

Міністр наголосив, що наразі чекає на звіт, який передасть США «ймовірно, в понеділок або у вівторок». Він також зазначив, що сподівається, що касетні боєприпаси будуть більш ефективні на фронті, ніж звичайні.

Зазначимо, що напередодні The Washington Post писало, що ЗСУ швидше за все вже почали використовувати касетні боєприпаси на південному сході України. Ними намагаються уразити добре укріплені позиції окупантів, які уповільнюють контрнаступ.

Згодом це підтвердив координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі та наголосив, що українці досить ефективно використовують касетні боєприпаси на фронті.

Як повідомляв Львівський портал, на початку липня у пакеті військової допомоги для України на 800 млн доларів США вперше передбачили вдосконалені боєприпаси подвійного призначення (DPICM) або так звані касетні снаряди.

Таке рішення Сполучених Штатів підтримали не всі партнери у НАТО. Однак станом на 13 липня Україна вже отримала касетні боєприпаси.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський стверджує, що російські війська регулярно застосовують в Україні касетні боєприпаси, тож надання їх ЗСУ є справедливим.

Україна офіційно заявила, що не буде використовувати касетні боєприпаси у містах і на території Росії, а також вестиме облік уражених зон.

Ці боєприпаси планують застосувати у повністю зруйнованому Бахмуті, для звільнення якого, як каже командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, вже створені всі умови.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *