ОСТАННІ НОВИНИ

Сирський: наразі є всі умови для звільнення Бахмута. Чому він стратегічно важливий

Анастасія Диняк

|

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що наразі створені всі умови для взяття Бахмута під контроль Сил оборони, але зі значно меншими втратами, ніж знадобилися росіянам для його захоплення. Про це пише українська служба BBC.

«На цей час створені всі умови для того, щоб нам повернути це місто (Бахмут — ред.), але з меншими у десятки разів втратами», — заявив Сирський.

Він додав, що Бахмут має стратегічне значення, зокрема тому, що є центром зосередження основних напрямків і доріг: через місто ідуть дороги з Дебальцевого, Сіверська, Горлівки, Костянтинівки і Слов’янська. «Використовуючи розвинуту мережу доріг російські війська можуть наступати в щонайменше в трьох таких операційних напрямках», — підкреслив він.

Окрім того, за словами Сирського, там зосереджені різного роду панівні висоти, які дозволять контролювати велику частину місцевості на підступах до Бахмута, що робить його плацдармом для подальших наступальних дій.

«Буквально за три кілометри за Бахмутом розпочинаються наступне місто Часів Яр. І тут нам дуже важливо зупинити ворога в Бахмуті, який там перебуває в низині», — додав Сирський.

Командувач також наголосив, що зайти до Бахмута було помилкою для вагнерівців, адже через великі втрати, ПВК майже втратила свою боєздатність.

Нагадаємо, на Бахмутському напрямку українські війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут та мають певні успіхи.

Також 18 липня стало відомо, що за село Старомайорське, яке розташовне на околиці Донеччини поруч із адмінмежею Запорізької області, йдуть важкі бої, однак українські військові мають перевагу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *