ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо, де Україна застосовуватиме касетні боєприпаси

Анастасія Диняк

|

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський розповів, що касетні боєприпаси, які США передали Україні, незабаром будуть готові до використання. Їх планують застосувати у Бахмуті. Про це пише BBC

«Генерал Сирський підтвердив, що американські касетні боєприпаси вже прибули в Україну і будуть готові до використання протягом декількох днів», – йдеться  у повідомленні.

Зазначимо, у виданні не повідомили, коли саме Сирський зробив відповідну заяву.

Також, за даними журналістів, «на позиціях навколо Бахмута є американські гаубиці М777, які будуть стріляти (касетними – ред.) снарядами».

Нагадаємо, у новому пакеті військової допомоги для України на 800 млн доларів США вперше передбачили вдосконалені боєприпаси подвійного призначення (DPICM) або так звані касетні снаряди.

Таке рішення Сполучених Штатів підтримали не всі партнери у НАТО. Однак, станом на 13 липня Україна вже отримала касетні боєприпаси.

Україна  офіційно заявила, що не буде використовувати їх у містах і на території Росії, а також вестиме облік уражених зон.

Президент Володимир Зеленський також заявив, що російські війська регулярно застосовують в Україні касетні боєприпаси, тож надання їх ЗСУ є справедливим.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *