ОСТАННІ НОВИНИ

Україна, ймовірно, вже використовує касетні боєприпаси, — ЗМІ

Анастасія Диняк

|

Україна, ймовірно, вже використовує касетні боєприпаси, які отримала від США, на південному сході країни. Ними намагаються уразити добре укріплені позиції окупантів. Про це пише The Washington Post.

Так, за даними одного з обізнаних посадовців, українські військові випустили касетні боєприпаси по російських позиціях, щоб розбити траншеї, які уповільнюють контрнаступ Сил оборони.

Зазначається також, що Україна планує використовувати касетні боєприпаси в районі Бахмута на Донеччині.

Нагадаємо, у новому пакеті військової допомоги для України на 800 млн доларів США вперше передбачили вдосконалені боєприпаси подвійного призначення (DPICM) або так звані касетні снаряди.

Таке рішення Сполучених Штатів підтримали не всі партнери у НАТО. Однак, станом на 13 липня Україна вже отримала касетні боєприпаси.

Україна  офіційно заявила, що не буде використовувати їх у містах і на території Росії, а також вестиме облік уражених зон.

Зокрема, їх планують  застосувати у Бахмуті, для звільнення якого наразі створені всі умови.

Президент Володимир Зеленський також заявив, що російські війська регулярно застосовують в Україні касетні боєприпаси, тож надання їх ЗСУ є справедливим.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *