ОСТАННІ НОВИНИ

Італія підтримує ідею гарантій безпеки Україні, – Мелоні

Андрій Котенський

|

Позиції Польщі та Італії збігаються щодо України, Рим виступає за потребу реальних гарантій безпеки Києву. Про це заявила прем’єрка Італії Джорджія Мелоні під час візиту до Варшави у середу, повідомляє Європейська правда з посиланням на Sky TG24.

«У часи кризи ми повинні бути єдиними. Починаючи з України, щодо якої італійська та польська позиції збігаються. Ми не можемо прийняти російську агресію проти України і зробимо все можливе, щоб зупинити її», – сказала Мелоні.

Вона додала, що Італія буде продовжувати стояти поруч з Україною, підтримуючи її на всіх напрямках.

«Ми погоджуємося з Польщею щодо необхідності реальних гарантій безпеки для України. Більше того, конфлікт несе з собою доміно наслідків, на які Європа повинна дати відповіді», – зауважила Мелоні.

За даними німецького видання FAZ, угода про гарантії безпеки для України може бути підписана до саміту НАТО, який відбудеться у Вільнюсі.

Як повідомляв Львівський портал, саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня. Україна сформулювала два конкретні очікування від нього, які стосуються членства та гарантій безпеки.

Передісторія

Президент Володимир Зеленський висловлював думку, що на вільнюському саміті НАТО 11-12 липня Україну варто було б запросити до Альянсу. Він пропонував, аби Україна інтегрувалась за пришвидшеною процедурою, як це відбувається зі Швецією й Фінляндією.

Поміж членами НАТО тривають дискусії щодо України та рішень, які слід ухвалити на саміті у Вільнюсі. Дотепер відомо, що вже 21 країна НАТО підтримує членство України.

Зі свого боку генсек Альянсу Єнс Столтенберг каже, що Україна вступить у НАТО, але після завершення війни з Росією. Президент Зеленський говорить: Україна це розуміє, але до моменту повноцінної євроатлантичної інтеграції країні потрібні дієві гарантії безпеки.

У Міноборони вважають, що на саміті у Вільнюсі Україна таки отримає алгоритм дій щодо вступу до НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *