ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ просуваються на Таврійському напрямку: знищено 5 рот окупантів

Ольга Денисяка

|

Українські захисники просуваються вперед на Таврійському напрямку. Лише за добу вони ліквідували більше 5 рот окупантів та знищили і пошкодили 46 одиниць ворожої техніки. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський.

«Сили оборони просуваються на Таврійському напрямку. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби виконали 1487 вогневих завдань», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Олександра Тарнавського, за останню добу втрати ворога вбитими та пораненими становлять більше п’яти роти. Знищено та пошкоджено 46 одиниць військової техніки противника. Зокрема 13 танків, 7 одиниць БМП, БТР, БпЛА «Supercam», БпЛА «Shahed-136», 4 гаубиці 2С19 «Мста-С», гаубиця 2А65 «Мста-Б», зенітний ракетний комплекс «Бук», 2 протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра», РЛС «Зоопарк», важка вогнеметна система «Сонцепьок». Також було знищено 5 місць зберігання боєприпасів ворога.

Про український контрнаступ

З 11 червня стала з’являтись офіційна інформація про звільнення нових населених пунктів України. Так, стало відомо про деокупацію на Донеччині БлагодатногоСторожового і Макарівки.

Згодом у Міноборони України підтвердили звільнення у Донецькій області 7 населених пунктів. Про взяття під контроль села Новодарівка у Запорізькій області 12 червня оголосили самі українські військові.

У Міноборони кажуть, що ЗСУ просуваються вперед на Бахмутському, Торецькому та Бердянському напрямках. За півтора тижні просування на сході становило більше 3 км, у Запорізькій області – близько 1,5 км.

Під час наступальних дій українські військові борються зі суцільно замінованими полями. Зі свого боку росіяни чинять супротив, інтенсивно застосовуючи дрони-камікадзе та артилерію, яка у них переважає.

Також війська РФ масово замінували малі гідротехнічні споруди у Херсонській і Запорізькій областях та підривають їх, коли ЗСУ йдуть тут у контратаку. Зокрема, так вчинили рашисти на річці Мокрі Яли у Донецькій області.

Росіяни регулярно вкидають інформацію про масові втрати України під час контрнаступу, однак у Міноборони кажуть, що це є фейки. Втрати ЗСУ на Бахмутському напрямку майже удев’ятеро разів менші від окупантів, на Запорізькому і Бердянському – уп’ятеро.

На Заході підтверджують успіхи контрнаступу України і прогнозують прогрес.

Тим часом розвідка повідомляє, що Росія має тимчасову перевагу на півдні України завдяки додатковій авіації. Водночас Україна втратила не більше 10% переданої заходом техніки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *