ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ займають панівні висоти у районі Бахмута, окупанти опираються і посилюють обстріли, – Сирський

Наталя Дуляба

|

Аби протистояти наступальним діям українських військових, Росія перекидає на Бахмутський напрямок найбільш боєздатні підрозділи, посилила артилерійські обстріли й авіаудари. Про це заявив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, якого цитує Military Mediа Center.

Ситуацію на сході України генерал-полковник називає напруженою. На відміну від південних регіонів, де окупанти зараз втрачають території, Росія продовжує переміщати на Бахмутський напрямок окремі найбільш боєздатні частини. Все це рашисти поєднують із посиленим артилерійським вогнем та ударами штурмової і армійської авіації по позиціях наших військ.

«Разом із тим ми продовжуємо вести наступальні дії на окремих напрямках, займаючи панівні висоти, лісосмуги з метою поступового витіснення ворога з підступів до Бахмута. Розуміючи це, ворожі підрозділи чинять відчайдушний опір. Тому зрозуміло, що наші плани потребують періодичного корегування і уточнення. Саме цьому зараз присвячена моя робота у військах», – наголосив Олександр Сирський.

Командувач Сухопутних військ провів зустріч із командирами частин, під час яких обговорили проблемні питання і визначили шляхи їхнього вирішення. Також кращі військові, які беруть безпосередню участь у наступальних діях, отримали відзнаки, цінні подарунки і грошові премії.

Передісторія

З 11 червня стала з’являтись офіційна інформація про звільнення нових населених пунктів України. Так, стало відомо про деокупацію на Донеччині БлагодатногоСторожового і Макарівки.

Згодом у Міноборони України підтвердили звільнення у Донецькій області 7 населених пунктів. Про взяття під контроль села Новодарівка у Запорізькій області 12 червня оголосили самі українські військові.

У Міноборони кажуть, що ЗСУ просуваються вперед на Бахмутському, Торецькому та Бердянському напрямках. За півтора тижні просування на сході становило більше 3 км, у Запорізькій області – близько 1,5 км.

Під час наступальних дій українські військові борються зі суцільно замінованими полями. Зі свого боку росіяни чинять супротив, інтенсивно застосовуючи дрони-камікадзе та артилерію, яка у них переважає.

Також війська РФ масово замінували малі гідротехнічні споруди у Херсонській і Запорізькій областях та підривають їх, коли ЗСУ йдуть тут у контратаку. Зокрема, так вчинили рашисти на річці Мокрі Яли у Донецькій області.

Росіяни регулярно вкидають інформацію про масові втрати України під час контрнаступу, однак у Міноборони кажуть, що це є фейки. Втрати ЗСУ на Бахмутському напрямку майже удев’ятеро разів менші від окупантів, на Запорізькому і Бердянському – уп’ятеро.

Тим часом на Заході підтверджують успіхи контрнаступу України і прогнозують прогрес.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *