ОСТАННІ НОВИНИ

На відбудову Каховської ГЕС потрібен 1 млрд євро, – Шмигаль

Наталя Дуляба

|

На те, аби відбудувати зруйновану Каховську гідроелектростанцію, потрібно близько 1 млрд євро. Про це під час засідання уряду сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами прем’єра, «Укргідроенерго» попередньо підрахувало, що тільки у відновлення ГЕС потрібно буде вкласти близько 1 млрд євро. Ще у стільки ж обійдуться інші супутні роботи, пов’язані з забезпеченням функціонування цього об’єкта.

Зауважимо, лише за попередніми оцінками Міндовкілля підрив окупантами Каховської ГЕС завдав шкоди довкіллю на 55 млрд грн.

Зараз на узбережжя в Одещині викидає цілі будинки, меблі, техніку, мертвих тварин, боєприпаси і міни. В МВС кажуть, що Чорне море перетворюється на сміттєзвалище і цвинтар тварин.

Після підриву ГЕС рівень води у Каховському водосховищі впав до критичного, що спровокувало масову гибель риби.

Нагадаємо, російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС уночі 6 червня, невдовзі вона пішла повністю під воду. У зоні затоплення опинились близько 80 населених пунктів, розпочато евакуацію.

Крім того, під час теракту у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн нафтопродуктів, які понесло течією у Чорне море.

В «Укргідроенерго» вже заявили, що зруйнована Каховська ГЕС відновленню не підлягає. А в «Енергоатомі» наголосили, що підрив може мати негативні наслідки для ЗАЕС, адже вода з Каховського водосховища необхідна для охолодження реакторів.

Українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид і порушення законів війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *