ОСТАННІ НОВИНИ

Каховська ГЕС зруйнована та не підлягає відновленню, – «Укргідроенерго»

Анастасія Диняк

|

Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає. Про це повідомили у пресслужбі «Укргідроенерго».

Так, за попереднім прогнозом очікується спрацювання водосховища впродовж  наступних 4 днів. Станом на 9:00 год. рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, розпочалась евакуація населення з потенційних районів затоплення.

Укргідроенерго наразі продовжує аналізувати ситуацію, наші фахівці працюють над уточненням масштабів руйнування, швидкості та обсягів води.

Нагадаємо, 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС на Херсонщині. Через прорив дамби почалася евакуація населення, невдовзі вода досягне критичного рівня.

Станом на 07:30 год. повністю або частково затоплені близько 10 населених пункті Херсонщини. Триває евакуація.

О 12:00 год. на залізничному вокзалі з Херсона вирушить евакуаційний потяг до Миколаєва. В «Укрзалізниці» наголосили, що за потреби будуть призначені додаткові евакуаційні поїзди.

Станом на 8:00 год. довелося знеструмити мікрорайон Корабел у Херсоні. Також за декілька годин буде відключено газопостачання з метою безпеки.

В «Енергоатомі» наголосили, що підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, адже вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки.

Президент України Володимир Зеленський скликав термінове засідання РНБО та заявив, що лише перемога над Росією зможе її зупинити та повернути безпеку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *