ОСТАННІ НОВИНИ

Море перетворюється на смітник і цвинтар тварин: МВС про наслідки підриву Каховської ГЕС

Наталя Дуляба

|

Після масштабного затоплення, спровокованого підривом Каховської ГЕС, на узбережжя в Одещині викидає цілі будинки, меблі, техніку та мертвих тварин. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

«На Одещині прикордонники фіксують наслідки російського екоциду: море перетворюється на звалище та цвинтар тварин. У ньому плавають будинки, меблі, побутова техніка, автомобілі. Починається мор риб», – кажуть правоохоронці.

Крім того, на узбережжя викидає міни та боєприпаси, створюючи загрозу для цивільних. Відтак усіх закликають не нехтувати власною безпекою і якщо побачили вибухонебезпечні предмети, не чіпайте їх, а відразу телефонуйте за номерами «101» та «102».

Нагадаємо, лише за попередніми оцінками Міндовкілля підрив окупантами Каховської ГЕС завдав шкоди довкіллю на 55 млрд грн.

Російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС уночі 6 червня, невдовзі вона пішла повністю під воду. У зоні затоплення опинились близько 80 населених пунктів, розпочато евакуацію.

Крім того, під час теракту у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн нафтопродуктів, які понесло течією у Чорне море.

В «Укргідроенерго» вже заявили, що зруйнована Каховська ГЕС відновленню не підлягає. А в «Енергоатомі» наголосили, що підрив може мати негативні наслідки для ЗАЕС, адже вода з Каховського водосховища необхідна для охолодження реакторів.

Українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид і порушення законів війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *