ОСТАННІ НОВИНИ

Підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, – «Енергоатом»

Анастасія Диняк

|

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. Це може мати негативні наслідки для Запорізької АЕС, проте наразі ситуація контрольована. Про це повідомила пресслужба «Енергоатому».

Так, унаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Зазначається, що вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Наразі станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 год. рівень води становить 16,6 метра, і цього вдосталь для потреб станції.

«Енергоатом моніторить ситуацію і слідкує за діями рашистів на ЗАЕС разом з іншими міжнародними організаціями, що присутні на станції, зокрема, МАГАТЕ. Про будь які зміни буде оперативно повідомлено», – йдеться  у повідомленні.

Нагадаємо, 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС на Херсонщині. Через прорив дамби почалася евакуація населення, невдовзі вода досягне критичного рівня.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на підрив Каховської ГЕС та заявив, що лише перемога над Росією зможе її зупинити та повернути безпеку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *