ОСТАННІ НОВИНИ

Перед підривом Каховської ГЕС окупанти активно займались мародерством, – партизани

Наталя Дуляба

|

Напередодні підриву дамби Каховської ГЕС російські війська активно мародерили на лівобережній Херсонщині. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Так, за даними партизанського руху, перед знищенням Каховської ГЕС російські окупанти взялись активніше розкрадати майно на лівобережжі Херсонщини та вивозити його до Криму.

Не оминули рашисти й готелі та бази відпочинку в курортних містечках та селах. Зокрема відомо про масові мародерства росіян у селі Стрілкове, що неподалік Генічеська.

Додамо, що за даними партизанів, росіяни почали підготовку до евакуації з півночі Криму, в тому числі складають списки матеріально-культурних цінностей, які можна вкрасти і вивезти на територію РФ.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські окупанти підірвали греблю Каховського водосховища, невдовзі воно пішло повністю під воду. У зоні затоплення опинились близько 80 населених пунктів, розпочато евакуацію.

Крім того, під час теракту у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн нафтопродуктів, які понесло течією у Чорне море.

В «Укргідроенерго» вже заявили, що зруйнована Каховська ГЕС відновленню не підлягає. А в «Енергоатомі» наголосили, що підрив може мати негативні наслідки для ЗАЕС, адже вода з Каховського водосховища необхідна для охолодження реакторів.

Українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид і порушення законів війни.

Українська розвідка каже, що російські окупанти у паніці підірвали дамбу, бажаючи таким чином ускладнити наступальні дії українських військових.

Сам Кремль все офіційно заперечує, а натомість звинувачує у підриві дамби Київ, бо нібито «українська армія не має успіхів під час наступу».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *