Окупанти готують евакуацію з півночі Криму, – партизани

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти готуються до евакуації мешканців із півночі Криму та викрадення звідти матеріально-культурних цінностей. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Росіяни віддали розпорядження окупаційним адміністраціям на півночі тимчасово окупованого Криму готувати «евакуацію».

«Були віддані вказівки щодо списку населення на примусову «евакуацію» вглиб півострова або на територію РФ. Зокрема, за інформацією від кримського підпілля, відповідна підготовка вже відбулась у місті Армянськ», – йдеться у повідомленні.

Першочергово збираються вивезти представників окупаційних адміністрацій та їхні сім’ї, також техніку та документи. Водночас росіяни вимагають списки матеріально-культурних цінностей, які вони планують викрасти і вивезти на територію РФ.

Українські партизани кажуть, що володіють списками осіб, причетних до діяльності окупаційних адміністрацій та розкрадання цінностей, й обіцяють, що кожен понесе покарання за скоєне.

Нагадаємо, нещодавно голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін заявив, що росіяни готують провокацію на хімічному заводі «Кримський титан» в Армянську. Туди окупанти позавозили вибухівку і мінують територію підприємства.

Додамо, що знищенням Каховського водосховища росіяни знову позбавили водозабезпечення окупований Крим, яке вдалося відновити після захоплення Херсонщини. Тому президент Володимир Зеленський вважає, що рашисти неодмінно будуть втікати з українського півострова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *