ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вдарили по частині ДСНС у Дніпрі

Наталя Дуляба

|

Під час нічної атаки 22 травня серед цілей російських окупантів була частина рятувальників у Дніпрі. Один надзвичайник дістав поранення, знищено три будівлі і низку техніки. Про це повідомив голова ДСНС України Сергій Крук.

«Дніпро. Уночі ворог підступно обстріляв аварійно-рятувальну частину. Зруйновано 3 будівлі, знищено більше 20 одиниць техніки. Постраждав один рятувальник.

Знищувати підрозділи ДСНС – це грубе порушення норм Женевської конвенції. Це порушення всіх норм Міжнародного права і звичайної людської моралі», – наголосив він.

Нагадаємо, у ніч на 22 травня Росія атакувала військові та інфраструктурні об’єкти Дніпра та області 16 ракетами різних типів та 20 ударними дронами Shahed-136/131. Нашій ППО вдалося збити усі безпілотники та 4 ракети.

За даними Дніпропетровської ОВА, влучання були по частині ДСНС та по приватному підприємству. Восьмеро людей дістали поранення, трьох із них госпіталізували.

Зруйновано будівлі рятувальників, їхню техніку. Пошкоджено житлові будинки, автомобілі, дитсадок.

Як повідомляв Львівський портал, це вже не вперше росіяни прицільно гатять по українських рятувальниках. 26 квітня російські окупанти двічі обстріляли пожежну частину на Харківщині. Пошкоджено будівлю ДСНС, серед особового складу обійшлося без постраждалих.

6 травня війська РФ прицільно обстріляли рятувальників, які займались гуманітарним розмінуванням Херсонщини. Шестеро надзвичайників загинули.

Уночі 28 лютого рашисти обстріляли пожежну частину у Святогірську, що на околиці Донеччини. Тоді загинув один рятувальник, ще четверо дістали поранення.

23 лютого окупанти спеціально обстріляли надзвичайників, які приїхали розбирати завали селищної ради на Харківщині. Тоді ніхто не постраждав.

27 лютого у Хмельницькому загинули двоє рятувальників, які ліквідовували наслідки атаки дронів. Ще четверо вогнеборців дістали поранення.

Також цьогоріч напередодні Святвечора 6 січня ворог вдарив по пожежній частині у Херсоні, внаслідок обстрілу були загиблі й поранені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *