ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти обстріляли частину ДСНС у Святогірську. Є жертви

Наталя Дуляба

|

У ніч на вівторок, 28 лютого, російські окупаційні війська обстріляли пожежну частину у Святогірську, що на околиці Донеччини. Є загиблий і поранені. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Деталей про ворожий обстріл наразі є небагато. Відомо, що рашисти поцілили у частину ДСНС. За попередніми даними, загинув один рятувальник, ще четверо дістали поранення.

«Це усвідомлений і цинічний удар не по військових, а по тих, хто допомагає виживати цивільним навіть під час активних бойових дій. Щирі співчуття рідним та близьким загиблого рятувальника, швидкого одужання пораненим. Росіяни за все понесуть кару», – наголосив Павло Кириленко.

Як згодом додали в ДСНС України, загиблим рятувальником виявився молодший сержант служби цивільного захисту, фельдшер рятувального відділення Олександр Цуркан.

Щодо руйнувань, завданих російським обстрілом, то в ДСНС кажуть, що пошкоджено будівлю пожежного депо, також виведені з ладу авто рятувальників, зокрема ті, які використовують для розмінування деокупованих територій Донеччини.

Нагадаємо, це вже не вперше росіяни прицільно гатять по українських рятувальниках. 23 лютого окупанти спеціально обстріляли надзвичайників, які приїхали розбирати завали селищної ради на Харківщині. Тоді обійшлося без жертв.

27 лютого у Хмельницькому загинули двоє рятувальників, які ліквідовували наслідки атаки дронів. Ще четверо вогнеборців дістали поранення.

Також напередодні Святвечора 6 січня ворог вдарив по пожежній частині у Херсоні, внаслідок обстрілу були загиблі й поранені.

У вересні 2022 року гатили по пожежній частині у Краматорську, серед рятувальників тоді ніхто не постраждав.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Павло Кириленко, ДСНС України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *