ОСТАННІ НОВИНИ

Атака на Дніпропетровщину: є руйнування і поранені

Наталя Дуляба

|

У ніч на понеділок, 22 травня, російські окупанти атакували Дніпропетровщину «Шахедами» та ракетами. Пошкоджено низку об’єктів, поранено вісьмох людей. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Загалом у небі на Дніпропетровщиною українські військові збили 15 дронів та 4 крилаті ракети. Втім були також і влучання.

За словами Сергія Лисака, у Дніпровському районі через ракетний удар поранення отримав 27-річний чоловік. Його у стані середньої важкості госпіталізували.

Пошкоджено кілька будівель підрозділу рятувальників. На місцях спалахнули дві пожежі, втім їх уже загасили. Внаслідок атаки знищено більше 10 вантажних та легкових автомобілів, стільки ж одиниць спецтехніки ДСНС пошкоджено. Крім того, пошкоджень зазнали 25 приватних машин та 2 автобуси.

У самому Дніпрі був удар по приватному підприємству, його території понівечені 3 будівлі.

«В Іларіонівській громаді Синельниківського району впав безпілотник. Виявили там й уламки ракети. Постраждали 7 людей. Жінки віком 52 та 70 років перебувають у лікарні», – зауважив голова ОВА.

У громаді пошкоджено 3 приватні житлові будинки й 9 багатоквартирних, дитсадок, магазини та адмінбудівлі. Також потрощено 6 автівок.

Як додали в Офісі генпрокурора України, за цими фактами вже відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

На місцях працюють правоохоронці та відповідні служби. Триває слідство.

Нагадаємо, за даними Повітряних Сил у ніч на 22 травня Росія атакувала військові та інфраструктурні об’єкти міста Дніпро 16 ракетами різних типів та 20 ударними дронами Shahed-136/131.

Нашій ППО вдалося збити усі безпілотники та 4 ракети.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Сергій Лисак, Офіс генпрокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *