ОСТАННІ НОВИНИ

У ЗСУ підтвердили, що перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку

Ольга Денисяка

|

Збройні сили України перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку та намагаються контратакувати. Про це в ефірі національного телемарафону новин повідомив речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий.

Сергій Череватий прокоментував заяву Американського інституту вивчення війни про те, що українські війська перехопили тактичну ініціативу та досягли тактично значних успіхів в районі Бахмута у ході контрнаступальних операцій.

«Ситуація на цьому напрямку дуже важка. Ми бачимо наміри ворога, прогнозуємо їх, упереджуємо. Можна сказати, що так, є певний, скажімо, елемент того, що ми перехоплюємо у них ініціативу і намагаємося контратакувати», –  заявив Чреватий.

Речник Східного угруповання Збройних сил України додав, що в Бахмуті за останню добу відбулося 10 боєзіткнень, 477 разів ворог влучав по українських позиціях, здійснив 9 авіанальотів. Також 141 окупанта було знищено, 220 зазнали поранень, один потрапив у полон.

Як повідомляв Львівський портал, ще на початку травня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомляв про контратаки українських захисників у Бахмуті. Після них ворог утік із деяких позицій у місті.

За його даними, лише 17 травня Сили оборони просунулися на від 150 до 1700 метрів на бахмутському напрямку.

Сили оборони продовжили контрудари у Бахмуті і 10 травня стало відомо, що окупантам у місті довелося відступати на 2 км на деяких ділянках. Станом на 13 травня на деяких ділянках Бахмутського фронту ЗСУ просувалися вперед, 14 травня наші бійці захопили більше десяти ворожих позицій на околицях Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського.

13-14 травня у Бахмуті також ліквідували двох російських полковників. 15 травня генерал-полковник Сирський відзначив, що ЗСУ рухаються вперед у районі Бахмута попри те, що сили окупантів переважають. За його словами, просування на цьому напрямку є першим частковим успіхом українських військових у межах наступальних дій.

18 травня третя ОШБ прорвалась на західних околицях Бахмута.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *