ОСТАННІ НОВИНИ

Третя ОШБ прорвалась на західних околицях Бахмута

Анастасія Диняк

|

Третя штурмова провела наступальні дії на західних околицях Бахмута, створивши плацдарм для подальшого контрнаступу. Про це повідомили у пресслужбі бригади.

Так, ширина смуги прориву склала 2 000 метрів, а глибина – 700 метрів. За даними захисників, РФ втратила до сотні бійців, ще щонайменше 50 окупантів поранені. Ще чотирьох росіян взяли в полон.

Також ліквідовано резерви ворога на даному напрямку, зокрема декілька російських складів БК.

Зазначається, що успішні штурмові дії виконано бійцями 1-го штурмового та 1-го механізованого батальйонів.

Як писав Львівський портал, ще на початку травня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомляв про контратаки українських захисників у Бахмуті. Після них ворог утік із деяких позицій у місті.

За його даними, лише 17 травня Сили оборони просунулися на від 150 до 1700 метрів на бахмутському напрямку.

Сили оборони продовжили контрудари у Бахмуті і 10 травня стало відомо, що окупантам у місті довелося відступати на 2 км на деяких ділянках. Станом на 13 травня на деяких ділянках Бахмутського фронту ЗСУ просувалися вперед, 14 травня наші бійці захопили більше десяти ворожих позицій на околицях Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського.

13-14 травня у Бахмуті також ліквідували двох російських полковників. 15 травня генерал-полковник Сирський відзначив, що ЗСУ рухаються вперед у районі Бахмута попри те, що сили окупантів переважають. За його словами, просування на цьому напрямку є першим частковим успіхом українських військових у межах наступальних дій.

Експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) кажуть, що, незважаючи на обмежені українські контратаки, війська РФ все-таки втрачають ініціативу в районі Бахмута.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *