ОСТАННІ НОВИНИ

На бахмутському напрямку Сили оборони просунулися на 150-1700 м

Анастасія Диняк

|

Речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий розповів, що за 17 травня Сили оборони просунулися на від 150 до 1700 метрів на бахмутському напрямку. Про це пише Українська правда.

«Бахмут залишається епіцентром бойових дій на сході України. В ході боїв наші підрозділи, не дивлячись на те, що немає зараз переваги в особовому складі, снарядах і техніці, продовжують просуватися на флангах. Відстань за добу від 150 до 1700 м вдалося нам пройти», – зазначив Череватий.

Він підкреслив, що росіяни все ще намагаються захопити Бахмут.

За добу росіяни 487 разів вдарили зі ствольної та реактивної артилерії по українських позиціях. Також відбулося 25 бойових зіткнень, 6 авіанальотів.

Українські бійці ліквідували 130 окупантів та 4 взяли в полон. Ще 145 загарбників зазнали поранень. Також захисники знищили дві самохідні артилерійські установки «Мста», БпЛА «Орлан-10» і 8 польових складів із боєприпасами ворога.

Як писав Львівський портал, ще на початку травня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомляв про контратаки українських захисників у Бахмуті. Після них ворог утік із деяких позицій у місті.

Сили оборони продовжили контрудари у Бахмуті і 10 травня стало відомо, що окупантам у місті довелося відступати на 2 км на деяких ділянках. Станом на 13 травня на деяких ділянках Бахмутського фронту ЗСУ просувалися вперед, 14 травня наші бійці захопили більше десяти ворожих позицій на околицях Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського.

13-14 травня у Бахмуті також ліквідували двох російських полковників. 15 травня генерал-полковник Сирський відзначив, що ЗСУ рухаються вперед у районі Бахмута попри те, що сили окупантів переважають. За його словами, просування на цьому напрямку є першим частковим успіхом українських військових у межах наступальних дій.

Експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) кажуть, що, незважаючи на обмежені українські контратаки, війська РФ все-таки втрачають ініціативу в районі Бахмута.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *