ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові відтіснили окупантів із деяких позицій у Бахмуті, – Сирський

Наталя Дуляба

|

Ситуація у Бахмуті залишається надскладною, адже окупанти докладають усіх зусиль, аби захопити його. Втім українські захисники тримають оборону та навіть здійснили контратаки, вигнавши ворога з деяких позицій у місті. Про це заявив командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський, якого цитує Military Media Center.

На Бахмутському напрямку продовжуються інтенсивні бойові дії. Останніми днями рашисти провели численні атаки, намагаючись прорвати оборону наших позицій на декількох напрямках. Втім завдяки стійкості та мужності захисників Бахмута їхні дії були невдалими.

«Щоб просунутись вперед, ворог застосовує максимум зусиль та не рахується ні з чим. Попри значні втрати у бій постійно кидаються нові штурмові групи Вагнера, бійців інших приватних компаній, десантників. Але взяти Бахмут під контроль противнику не вдається. Ситуація доволі складна. Разом із тим на окремих ділянках міста ворог був контратакований нашими підрозділами та залишив деякі позиції», – відзначив генерал-полковник.

За словами Сирського, на Лиманському напрямку також йдуть активні бої. Українські захисники за останні кілька днів тут відбили численні штурми військ РФ.

«Спроби ворога захопити наші позиції не вдались. Противник зазнав втрат, ми взяли в полон 10 ворожих солдат», – додав Олександр Сирський.

Передісторія

Інтенсивні бойові дії у Бахмуті тривають вже дев’ять місяців поспіль. Наприкінці березня Генштаб заявив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку потроху падає, але рашисти натомість почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку. Незважаючи на це, ситуація у Бахмуті досі є надскладною, місто є одним із епіцентрів найінтенсивніших бойових дій.

На початку квітня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський відзначив, що в Бахмуті росіяни перейшли до тактики випаленої землі, яку активно застосовували у Сирії. Незважаючи на перетворення міста у руїни, Україна все ще контролює ситуацію.

При цьому генерал-полковник Сирський вважає, що ЗСУ рано чи пізно скористаються тим, що ворог видихається саме на цій ділянці фронту.

У Міноборони кажуть, що саме завдяки сирійській тактиці рашистам вдається, хоч і повільно, але все ж таки просуватись у Бахмуті. Це відбувається тому, що українським військовим стає практично неможливо тримати оборонні позиції на території, де практично зруйновані всі будівлі.

Президент Володимир Зеленський каже, що рішення про відхід Сил оборони з Бахмута може бути ухвалено лише при загрозі великих втрат особового складу. Втім це тоді створить сприятливі умови для наступу російських окупантів на Краматорськ та Слов’янськ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *