ОСТАННІ НОВИНИ

Просування на Бахмутському напрямку є першим успіхом наступальних дій, – Сирський

Наталя Дуляба

|

Просування на Бахмутському напрямку є першим частковим успіхом українських військових у межах наступальних дій на окупантів, сили яких є значно більшими. Про це заявив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, якого цитує Military Media Center.

«Просування наших військ на Бахмутському напрямку – це перший успіх наступальних дій в ході проведення операції з оборони Бахмута. Втім це лише частковий успіх, саме так його треба сприймати. Операція з оборони Бахмута триває», – зауважив генерал-полковник.

За його словами, українські захисники на Бахмутському напрямку протистоять ворогу, сили якого значно переважають. Втім незважаючи на це, вони руйнують плани окупантів.

«Останні кілька днів показали, що ми можемо рухатись вперед та нищити ворога навіть у таких надскладних умовах. Все завдяки нашим бійцям, які б’ються з агресором, долаючи найвищу межу людських можливостей», – наголосив Олександр Сирський.

Командувач Сухопутних військ вкотре приїхав у зону бойових дій, де разом разом із командирами відпрацював всі можливі сценарії дій. Також прийнято рішення, необхідні для подальшої оборони Бахмута.

Зі свого боку заступниця міністра оборони Ганна Маляр також відзначила просування ЗСУ у районі Бахмута, проте підкреслила, що росіяни стягують туди свої десантно-штурмові загони. Важкі бої тривають.

«В Бахмуті і на околицях зараз все складно. Дуже. Всупереч всьому вдалось нашим військам декілька днів просуватись. Це все завдяки надможливостям і професійності наших військових», – додала вона.

Нагадаємо, ще на початку травня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомляв про контратаки українських захисників у Бахмуті. Після них ворог утік із деяких позицій у місті.

Сили оборони продовжили контрудари у Бахмуті і 10 травня стало відомо, що окупантам у місті довелося відступати на 2 км на деяких ділянках. Станом на 13 травня на деяких ділянках Бахмутського фронту ЗСУ просувалися вперед, 14 травня наші бійці захопили більше десяти ворожих позицій на околицях Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського.

13-14 травня у Бахмуті також ліквідували двох російських полковників.

Тим часом самі рашисти виправдовують свої невдачі у Бахмуті браком боєприпасів, хоча це, як стверджують в Міноборони України, неправда. Ще напередодні 9 травня росіяни перегрупувались тут і посилили обстріли, бажаючи остаточно захопити місто до сакральної дати.

Перед самим 9 травня рашисти обстріляли Бахмут ще й  забороненими фосфорними боєприпасами.

Передісторія

Інтенсивні бойові дії у Бахмуті тривають вже більше дев’яти місяців поспіль. Це місто є одним із епіцентрів найінтенсивніших бойових дій на всьому фронті.

На початку квітня росіяни в Бахмуті перейшли до тактики випаленої землі, яку активно застосовували у Сирії. Незважаючи на перетворення міста у руїни, Україна все ще контролює ситуацію.

Хоча у Міноборони визнавали: саме завдяки сирійській тактиці рашистам вдається, хоч і повільно, але все ж таки просуватись у Бахмуті. Це відбувається тому, що українським військовим стає практично неможливо тримати оборонні позиції на території, де практично зруйновані всі будівлі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *