ОСТАННІ НОВИНИ

Залужний про контрнаступ: Готуємось так, щоб максимально виконати заплановане

Наталя Дуляба

|

Українські військові готуються до контрнаступу так, аби максимально виконати поставлені завдання. Про це сказав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час зустрічі з командувачем військ НАТО в Європі Крістофером Каволі.

Валерій Залужний провів зустріч із Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО у Європі – Командувачем армії США в Європі Крістофером Каволі.

«Детально розповів про оперативну обстановку по всій лінії фронту. Описав можливі сценарії, загрози та передумови для наших майбутніх дій. Ставимо собі за мету підготуватися так, щоб максимально виконати визначені завдання», – відзначив Валерій Залужний.

Окремий акцент був на важливості вчасних поставок у достатній кількості боєприпасів та техніки. Головнокомандувач ЗСУ наголосив на необхідності надання Україні широкого спектру озброєння і систем протиповітряної оборони, які суттєво «допоможуть вирішити проблемні моменти» у протистоянні російській агресії.

Також сторони обговорили підготовку українських військових, домовилися і надалі підтримувати діалог та працювати задля посилення обороноздатності України.

Нагадаємо, останнім часом у мережі активно обговорюють український контрнаступ, «зливи» секретних документів Пентагону, які нібито містили інформацію про це, а також підготовку самих російських окупантів до дій ЗСУ.

Про контрнаступ говорив і президент Володимир Зеленський, і міністр оборони Олексій Резніков, і  прем’єр Денис Шмигаль. Навіть у Пентагоні казали про контрнаступ України навесні і оцінювали, що шанс на успіх є «дуже хороший».

Зважаючи на масив інформації на цю делікатну тему в Міноборони зауважили, що ЗСУ не будуть анонсувати контрнаступ, тож закликали українців дотримуватись тиші та не заважати військовим працювати.

Зі свого боку секретар РНБО Олексій Данілов стверджував, що Україна має низку варіантів контрнаступу, проте рішення про його початок будуть ухвалювати в останній момент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *