ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині меншає хворих на коронавірус

Анна Синітович

|

Протягом минулого тижня, з 14 по 20 квітня, у Львові та області виявили 191 хворого на коронавірус, що на 71 випадок менше у порівнянні з попереднім тижнем. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Так, 14-20 квітня на Львівщині провели 2925 ПЛР-тестів, позитивним виявився 191 із них, тобто менше 7% поміж усіх досліджень.

Одужали за тиждень 644 пацієнтів, втім троє хворих померли. У лікарнях зараз перебувають 147 людей. 

У порівнянні з попереднім тижнем ситуація з захворюваністю на Covid-19 ще поліпшилась, адже протягом 7-13 квітня діагноз встановили 262 мешканцям Львівщини. Вже тоді медики констатували, що захворюваність впала на 38%.

Загалом на весь час пандемії коронавірусу у Львівській області офіційно захворіли понад 333 тисячі людей, 6926 осіб померли.

Нагадаємо, нова хвиля Covid-19 на Львівщині розпочалась зі середини лютого. В області здебільшого циркулює штам «Кракен», який вперше в Україні виявили наприкінці січня, а згодом він поширився регіонами. Перший випадок цього штаму у Львівській області офіційно виявили наприкінці лютого.

Під час цієї хвилі коронавірусу у Львові та області були випадки, коли від ускладнень помирали по 16-18 людей на тиждень. Йшлося переважно про осіб старшого віку, тих, хто має хронічні хвороби, а також невакцинованих.

Поступовий спад захворюваності на Львівщині медики почали фіксувати з кінця березня.

Додамо, щоб зробити щеплення від коронавірусу, варто звернутися до свого сімейного лікаря, який скерує у найближчий пункт вакцинації. Втім записатись можна й самостійно через Helsi.

Крім того, з 24 по 29 квітня у різних локаціях у Львові діють мобільні пункти вакцинації, де можна зробити привичку не тільки від Covid-19, а й від низки інших хвороб, серед яких – поліомієліт, дифтерія та правець.

Фото: ЛОВА

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *