ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень від коронавірусу померли 18 мешканців Львівщини

Наталя Дуляба

|

На Львівщині лютує штам коронавірусу «Кракен». Протягом минулого тижня, 3-9 березня, недуга забрала життя 18 людей. Лише один із хворих мав одну дозу вакцини. Про це повідомила очільниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко-Тімко.

Так, за останній тиждень від ускладнень коронавірусу померли 18 мешканців Львівщини. Лише одна людина отримала одну дозу вакцини. Всі померлі мали низку хронічних захворювань. Щодо віку, то одна людина була молодшою за 50 років, шестеро – мали від 50 до 70 років, одинадцятеро – люди віком 70+.

«Ми не можемо сказати, що всі ці люди пізно звернулися по медичну допомогу, але частина точно звернулась тоді, коли допомогти вже було дуже складно», – сказала Наталія Іванченко-Тімко.

Загалом 3-9 березня на Львівщині лабораторно підтвердили 1256 випадків коронавірусу. За результатами секвенування переважає Omikron ХВВ 1.5, який ще називають «Кракен». Перший випадок цього штаму у Львівській області офіційно виявили наприкінці лютого.

«Ми бачимо стабільно високі показники захворюваності на коронавірус на Львівщині, які ростуть протягом останніх п’яти тижнів… Omikron ХВВ 1.5 стрімко поширюється серед людей, частіше вражає людей з хронічними хворобами, тому варто подбати про себе і зробити щеплення. Вакцини є багато», – зауважила Наталія Іванченко-Тімко.

Додамо, що загалом із початку пандемії на Львівщині офіційно зареєстрували понад 330 тисяч випадків коронавірусу. Від ускладнень недуги померли 6885 людей.

Щоб зробити щеплення від коронавірусу, варто звернутися до свого сімейного лікаря, який скерує у найближчий пункт вакцинації. Втім записатись можна й самостійно через Helsi.

Нагадаємо, нова хвиля Covid-19 на Львівщині розпочалась зі середини лютого. В області здебільшого циркулює штам «Кракен», який вперше в Україні виявили наприкінці січня, а згодом він поширився регіонами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *