ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині виявили штам коронавірусу «Кракен»

Ольга Денисяка

|

Цього тижня мутацію варіанту Omicron XBB.1.5 коронавірусу SARS-CoV-2 підтвердили у пацієнтів ще у двох областях: Львівській та Черкаській. Про це повідомила пресслужба ЦГЗ.

«Секвенування підтвердило варіант Omicron XBB.1.5 ще у двох областях країни — Черкаській та Львівській. Завдяки роботі секвенатора та команди наших фахівців вдалося опрацювати майже тисячу зразків», – розповіла завідувачка референс-лабораторії з діагностики ВІЛ/СНІДу, вірусних та особливо небезпечних патогенів ЦГЗ Ірина Демчишина,

Відтак вже шість областей мають підтверджений варіант нового штаму: Сумська, де був перший пацієнт, Закарпатська, Тернопільська, Одеська, Черкаська та Львівська області.

В ЦГЗ зазначають, що Omicron переноситься пацієнтами легше, проте він має здатність передаватися швидше. Аби захистити себе та своїх близьких потрібно вакцинуватися та робити бустерні щеплення.

«Доступна та безоплатна вакцинація проти COVID-19 — це найбільш ефективний методом запобіганню тяжких наслідків захворювання. Сьогодні людям як ніколи легко отримати щеплення — навіть не потрібно мати декларації з сімейним лікарем. Ви просто приходите до найближчого медзакладу або Центру вакцинації. Щеплення проти COVID-19 доступне для усього дорослого населення та дітей від 5 років. Перед вакцинацією не треба проходити обстежень, приймати специфічні ліки або дотримуватись дієти, воно безоплатне та ефективне. Захистіть себе та своїх близьких!», — каже керівник відділу імунізації ЦГЗ Андрій Пашинний.

Як повідомляв Львівський портал, на Львівщині зростає кількість хворих на коронавірус. Так, упродовж 11 – 22 лютого виявили 955 позитивних тестів, тоді як упродовж 3 – 10 лютого – 480, та упродовж 25 січня-2 лютого – 240.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *