ОСТАННІ НОВИНИ

11 квітня Львів попрощається з трьома загиблими військовими

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 11 квітня, Львів проведе в останню путь Тараса Чучмана, Романа Мельника та Валерія Тарасенка, які загинули у бою з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 год. у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають військових на Личаківському кладовищі. Всіх львів’ян та гостей міста закликають віддати останню шану захисникам України та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічні довідки воїнів

Львів’янин Тарас Чучман (04.07.1982 – 04.04.2023) навчався у ліцеї №18 та СЗШ №97. Здобував освіту у коледжі «Західноукраїнський колегіум» за спеціальністю «Правознавство» (зараз – Навчально-науковий інститут сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола). Закінчив музичну школу за класом цимбали і сопілка.

У 2002 році розпочав професійний шлях, будучи керівником одного з магазинів торгової групи «КРЕЗ». Згодом працював менеджером на підприємстві «Рітейл».

Із 2006 року займався відеографією. Автор проєкту «Повсталий степ», що у 2016 році був визнаний найкращим відеороликом на тему війни з Росією. Активно співпрацював із  ІТ-компанією SoftServe щодо розробки навчальних відеотренінгів, був визнаним фахівцем на ринку e-learning.

Збирав кошти для потреб дітей з онкологічними захворюваннями та безпритульних тварин. Був затятим фанатом футбольного клубу «Карпати».

Із перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист Батьківщини до лав 2 окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Боровся із російськими окупантами на території Донеччини.

У Тараса Чучмана залишилися дружина, троє дітей, батько та сестра.

Львів’янин Роман Мельник (03.06.1981 – 01.04.2023) закінчив СЗШ №76 (сьогодні – ліцей міжнародних відносин імені Василя Стуса). Здобував освіту у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Львівський професійний політехнічний ліцей» (тоді – Професійно-технічне училище №33 м. Львова).

Протягом 1999-2001 років проходив строкову службу у лавах Національної гвардії України у Криму та здобув звання «молодший сержант».

У мирний час працював заступником керівника будівельної дільниці. Цікавився історією України, зокрема, у роки Першої та Другої світових воєн.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ вважав своїм обов’язком стати на захист України та вступив до лав 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Сухопутних військ. Брав участь в обороні Авдіївки та Бахмута.

У Романа Мельника залишились дружина, син та доньки-двійнята, батьки і двоє братів.

Валерій Тарасенко (03.08.1975 – 29.03.2023) був уродженцем селища міського типу Білокуракине Луганської області.

Навчався у Старобільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4. Здобував освіту у Старобільському медичному фаховому коледжі, надалі закінчив Луганський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Соціальна педагогіка».

Після завершення навчання проходив строкову військову службу у лавах прикордонників. Протягом 2000-2002 років працював фельдшером у місцевому слідчому ізоляторі.

Згодом вступив на контракт до Луганського прикордонного загону. Завершивши службу, обіймав посаду начальника штабу цивільної оборони у Старобільській центральній лікарні.

У 2016-2019 роках воював в АТО у лавах Нацгвардії, надалі вступив до 501 окремого батальйону морської піхоти 36 окремої бригади морської піхоти Військово-Морських Сил ЗСУ.

У Валерія Тарасенка залишилися дружина, двоє синів та мама.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *