ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони збили російський літак на Донеччині, – МВА. Оновлено

Наталія Жолинська

|

У суботу, 5 жовтня, стало відомо про збиття російської цілі в небі над Донеччиною. Спершу йшлося про збиття літака, однак згодом уточнили, що це може бути БпЛА «Мисливець». Офіційного підтвердження щодо цього поки що немає. Про це повідомляє Львівський портал

Як пише Суспільне Донбас, начальник Костянтинівської МВА Сергій Горбунов у коментарі повідомив про те, що ЗСУ збили російський літак на Донеччині.

«Силами оборони був збитий ворожий (російський – ред.) літак. Уламки частково попадали навколо міста Костянтинівка. Уламки також впали у приватний сектор пошкоджені декілька приватних будинків. Жертв чи постраждалих від цієї події немає».

Окрім цього, керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко у Telegram опублікував відео, де «російський Су-34 знищено нашими воїнами».

Оновлено. 

Згодом, Андрій Коваленко уточнив, що «є альтернативна версія збиття БпЛА «Мисливець». Остаточно стане зрозуміло після дослідження уламків».

Також Мілітарний пише про те, що над Україною збили новітній російський важкий літальний апарат С-70 «Охотник» в районі міста Костянтинівки у Донецькій області. 

Окрім цього, перед падінням літака у небі бачили ракети «повітря-повітря». Ймовірно, що новий С-70 «Охотник» втратив управління та був збитий саме російським винищувачем, (а не Силами оборони, як повідомлялось раніше – ред.).

Це пояснює його появу за лінією фронту і поспішні дії винищувача, який здійснив пуск ракети «повітря-повітря» по вже непідконтрольному дрону.  

Однак, наразі офіційної інформації від Генштабу про збиту російську ціль над Костянтинівкою немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *