ОСТАННІ НОВИНИ

Готель в центрі Львова батько голови ЛОДА переробить в офіси

Наталя Дуляба

|

5-поверхову частину колишнього інституту «Львівтеплоелектропроект» на вул. Шота Руставелі, яка мала бути готелем, перебудують у бізнес-центр. Відповідне рішення 4 квітня прийняв виконавчий комітет Львівської міськради.

ТзОВ «Нордік-Буд» отримало містобудівні умови та обмеження на реконструкцію об’єкта незавершеного будівництва з надбудовою і пристосуванням під багатофункційний центр комерційно-ділової діяльності на вул. Шота Руставелі, 7.

За цією адресою розташована зблокована будівля колишнього інституту «Львівтеплоелектропроект». Її у 2019 році мерія Львова дозволила реконструювати під готель та офісний центр. Крім того, з внутрішнього двору погодили добудову ще й 9-поверхового житлового будинку.

Містобудівну документацію тоді видавали ПрАТ «Центр енергетичних інновацій», ТзОВ «Нордік-Буд» та ТзОВ «Руставелі 7’я». Згідно з відкритими даними, 7-поверхова реконструйована будівля, яка мала бути готелем, зараз є офісним центром.

А 5-поверховій частині будинку планували залишити офісну функцію, але потім таки вирішили облаштувати там готель. Житлова багатоповерхівка – це ЖК Grand Residence преміум-класу, він уже теж збудований.

Червоним кольором позначено частину будівлі, яку мали відреконструювати під готель, зеленим – офісний центр, жовтим – уже збудована житлова багатоповерхівка. Натисніть на зображення для збільшення

Так виглядає збудований раніше офісний центр на вул. Шота Руставелі, 7

ЖК Grand Residence станом на лютий 2022 року

Тепер з проєкту знову забрали готельну функцію і 5-поверхову будівлю перебудують у багатофункційний бізнес-центр. Цією реконструкцією займатиметься саме ТзОВ «Нордік-Буд».

«Раніше це була функція готелю, натомість зараз її пропонують зробити офісною, щоб поєднати зі сусідніми офісним центром у північній частині забудови. Наголошу, що в тому об’ємі, який ми сьогодні розглядаємо, немає жодних житлових приміщень, лише офіси. Будівля має мати гарний, естетичний вид, бо існує ще з радянського часу. А тепер вона набуде більш сучасного фасаду», – прокоментував головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Всі роботи проводитимуть в історичному ареалі Львова на земельній ділянці площею 0,1 га. Своїм рішенням виконком встановив, що відсоток забудови землі має залишитись незмінним, а висота майбутнього бізнес-центру не повинна перевищувати 28,9 м.

Як видно на візуалізації, після реконструкції офісний центр матиме 7 поверхів.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Нордік-Буд» зареєстроване за місцем майбутнього будівництва і займається прокладанням трубопроводів. Його засновником є Зіновій Козицький – батько голови Львівської ОВА Максима Козицького.

Ця фірма входить до групи найбільшої приватної газовидобувної компанії на заході України «Західнадрасервіс». Наприкінці 2022 року «Нордік-Буд» придбало право на видобуток бурштину на чотирьох ділянках у Рівненській області.

На початку 2020 року ТзОВ «Нордік-Буд» купило приміщення колишнього комунального дитячого ревмокардіологічного санаторію на вул. Коновальця у Львові, однак після скандалу підприємство відмовилося підписувати договір. Зараз цю територію в елітному районі міста хоче забудувати житлом компанія «Авалон».

Сам Зіновій Козицький увійшов до сотні найбагатших українців 2020 року за версією журналу Forbes.

Про інших двох забудовників

Саме ПрАТ «Центр енергетичних інновацій» є правонаступником Науково-дослідного і проєктно-вишукувального інституту «Львівтеплоелектропроект», тому нерухомість на вул. Шота Руставелі, 7 належало цьому товариству.

Центр енергетичних інновацій у 1994 році заснували 286 фізичних і юридичних осіб. Втім ще станом на 2019 рік кінцевими бенефіціарами були є Богдан Пужак та Ростислав Крок. Ці особи – колишні співвласники компанії «Галицькі інвестиції», яка належала міському голові Львова Андрію Садовому.

Зараз правонаступником ПрАТ «Центр енергетичних інновацій» є однойменна фірма у формі ТзОВ, створена у 2021 році. ТзОВ «Руставелі 7’я» – будівельна компанія, яка існує з 2015 року.

Обидва підприємства зареєстровані на вул. Шота Руставелі, 7, їхнім кінцевим бенефіціаром є львівський бізнесмен Любомир Борис. Йому належать фірми, які займаються, зокрема, пошиттям одягом, нерухомістю, будівництвом. Підприємства, співвласником якого є Борис, збудують біля львівського цирку готель міжнародної мережі Marriott, ще один готель на вул. Замарстинівській, а також торгово-офісний центр біля іподрому на вул. Стрийській.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *