ОСТАННІ НОВИНИ

Поплічники Садового збудують на Шота Руставелі житло і комерційно-діловий центр

Наталя Дуляба

|

Будівлі на вул. Шота Руставелі, 7 перебудують під центр комерційно-ділової діяльності, а на місці занедбаної споруди, яка примикає до однієї з них, спорудять житловий будинок. Відповідні містобудівні умови та обмеження сьогодні, 12 квітня, видав виконавчий комітет Львівської міської ради. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Так, виконком видав ПрАТ «Центр енергетичних інновацій» містобудівні умови та обмеження на реконструкцію з надбудовою двох будинків на вул. Шота Руставелі, 7 під центр комерційно-ділової діяльності.

Майбутній центр комерційно-ділової діяльності зводитимуть на двох земельних ділянках площею 0,1046 та 0,0899 га, цільове призначення яких – для будівництва і обслуговування інших будівель громадської забудови. Землі належать до категорії житлової та громадської забудови. Ділянки входять у зону Г-2 – торгово-ділову зону місцевого значення, а також розташовані у межах історичного ареалу Львова.

Зазначимо, що ці дві земельні ділянки торік у листопаді Львівська міська рада віддала ПрАТ «Центр енергетичних інновацій» та ПП «Нордік». Сьогодні на цих земельних ділянках розташована 6-поверхова будівля Науково-дослідного і проектно-вишукувального інституту «Львівтеплоелектропроект», правонаступником майна якого якраз і є ПрАТ «Центр енергетичних інновацій». Відтак компанія хотіла реконструювати цей будинок та добудувати його під готель та офіси із приміщеннями громадського призначення.

Своїм рішенням виконком встановив, що відсоток забудови земельних ділянок залишається існуючим, натомість висота будівель після реконструкції не повинна перевищувати 27 та 28,9 м.

Як запевнив під час обговорення представник міського управління архітектури та урбаністики, до існуючої будівлі на вул. Шота Руставелі, 7 мають добудувати лише один поверх.

Водночас містобудівні умови та обмеження сьогодні надали і ТзОВ «Руставелі 7’я» на будівництво багатоквартирного житлового будинку із вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Шота Руставелі, 7-Я.

Мова йде про примикаючу споруду до однієї з будівель, яку реконструюють під центр комерційно-ділової діяльності. Члени виконкому дозволили її знести, і на цьому місці збудувати 9-поверховий житловий будинок.

За попередніми даними, у житловому будинку буде 40 квартир, а підземний паркінг розрахований орієнтовно на 25 паркомісць.

Зводити житло ТзОВ «Руставелі 7’я» буде на земельній ділянці площею 0,1355 га, цільове призначення якої – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Вид використання – будівництво та обслуговування будівлі змішаного використання: із житловими квартирами на верхніх поверхах і розміщенням у нижніх поверхах об’єктів ділового, культурного, обслуговуючого і комерційного призначення. Земельна ділянка також належить до зони Г-2 і входить у межі історичного ареалу Львова.

Виконком дозволив забудувати земельну ділянку на 37%, а також встановив, що висота житлового будинку не повинна перевищувати 32 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ПрАТ «Центр енергетичних інновацій» створили у 1994 році, воно зареєстроване саме на вул. Шота Руставелі, 7. Засновниками товариства є 286 фізичних і юридичних осіб, втім кінцевими бенефіціарними власниками є Богдан Пужак та Ростислав Крок, а керівником «Центру енергетичних інновацій» є Володимир Гриценко. Всі вони були співвласниками компанії «Галицькі інвестиції», яка належала міському голові Львова Андрію Садовому.

Основний вид діяльності ПрАТ «Центр енергетичних інновацій» вказаний як надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, а розмір статутного капіталу становить 484 380 гривень.

ТзОВ «Руставелі 7’я» заснували у 2015 році, зареєстроване воно на вул. Шота Руставелі, 7. 50% фірми володіє ТзОВ «Ліо-ЛВ», 42% – приватне акціонерне товариство «Центр енергетичних інновацій», майже 8% – Євген Патлачук. Кінцевими бенефіціарними власниками ТзОВ «Руставелі 7’я» є вже згадані Богдан Пужак та Ростислав Крок.

Компанія займається організацією будівництва будівель, а розмір її статутного капіталу становить більше 2,1 млн грн.

Нагадаємо, зараз на Шота Руставелі вже добудовують торговий центр, а поруч, на площі Петрушевича, планують облаштувати підземний паркінг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *