ОСТАННІ НОВИНИ

Дружині колишнього підлеглого Садового дозволили збудувати житлово-офісний центр на Зеленій

Наталя Дуляба

|

ТзОВ «Реновація» дозволили будувати житлово-офісний комплекс із вбудованими об’єктами обслуговування населення, підземною автостоянкою, трансформаторною підстанцією та даховою котельнею на вул. Зеленій, 151. Відповідні містобудівні умови та обмеження сьогодні, 2 листопада, видав виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті рішення, ТзОВ «Реновація» планує зводити житлово-офісний комплекс на трьох земельних ділянках загальною площею 1,98 га.

Цільове призначення землі – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури; категорія – землі житлової та громадської забудови. Також ці земельні ділянки розташовані у зонах Ж-3 – зоні багатоповерхової житлової забудови та ТР-2 – зоні транспортної інфраструктури.

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати земельну ділянку на 40%, а також встановив, що висота будівель не повинна перевищувати 42 м.

Для зведення нового житлово-офісного комплексу на вул. Зеленій, 151 ТзОВ «Реновація» дозволили знести існуючі там зараз будівлі.

На засідання виконкому прийшли активісти, які виступили проти цього будівництва. Голова громадської ради при управлінні архітектури міськради Роман Дуда заявив, що детальний план території мерія ухвалила не на сесії, а на засіданні виконкому, тому майбутнє будівництво на вул. Зеленій, 151 буде незаконним.

Своєю чергою головний архітектор Львова Юліан Чаплінський зауважив, що закон «Про регулювання містобудівної документації» дозволяє по-різному затверджувати таку документацію. І детальний план території, і запланований житлово-офісний центр він не вважає протиправним.

«Ми користуємося такою моделлю: коли є зонінг, то детальний план погоджує виконком, у випадку відсутності зонінгу детальний план тоді голосує сесія. Детальні плани у всіх 100% випадках проходили через виконком. У випадку з Галицьким районом (він не має затвердженого зонінгу, – ред.), наприклад, із площею святого Юра, то такі плани затверджували на сесії.

Також по цьому об’єкту (майбутнє будівництво на вул. Зеленій, 151, – ред.) проходили громадські слухання, його розглядала містобудівельна рада. Крім того, були депутатські комісії, які врегульовували конфлікти зі сусідами-підприємцями поруч, було враховано інтереси мешканців», – зауважив Юліан Чаплінський.

До містобудівних умов і обмежень на будівництво на вул. Зеленій, 151 також не мав зауважень і юридичний департамент.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Реновація» створили у 2007 році. Його засновником є ТзОВ «Ренесанс центр», яким володіє Ірина Камінська.

Основний вид діяльності ТзОВ «Реновація» вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель. Розмір статутного капіталу становить 46 тисяч гривень.

Водночас Ірина Камінська також є власницею готелю «Екотель», що на вул. Сахарова, 42.

Як пише видання 032.ua, Ірина Камінська є дружиною Тараса Вітика – екс-директора комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління». У 2015 році Тарас Вітик балотувався до Львівської міськради від фракції «Самопоміч», але так і не став депутатом. Своєю чергою Ірина Камінська теж має стосунок до партії Андрія Садового – цього року вона, працюючи за сумісництвом, отримала зарплату в «Об’єднанні «Самопоміч».

Як повідомляв Львівський портал, до будівлі існуючого готелю «Екотель» у Львові збираються добудувати новий корпус на 6 поверхів.

Додамо також, що саме на вул. Зеленій, 151 донедавна діяла «Механізована колона №34» – структурний підрозділ ПАТ «Південьзахіделектромережбуд», яке займається будівництвом споруд електропостачання та телекомунікацій.

Наприкінці 1990-х ПАТ «Південьзахіделектромережбуд» викули «Галицькі інвестиції» міського голови Львова Андрія Садового. І саме він, до речі, до 2005 року очолював ПАТ «Південьзахіделектромережбуд».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *