ОСТАННІ НОВИНИ

У Бахмуті залишаються близько трьох тисяч цивільних, зокрема діти

Анастасія Диняк

|

Станом на 15 березня у місті Бахмут на Донеччині, за яке точаться бої, залишаються близько трьох тисяч місцевих мешканців, зокрема 33 дитини. Люди навідріз відмовляються виїжджати. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко.

Так, Кириленко нагадав, що примусова евакуація дітей з лінії фронту триває не лише в Бахмуті, а й в інших населених пунктах. Дітей вивозять принаймні з одним із батьків. За його даними, лише з Авдіївки за тиждень вдалося врятувати 29 дітей, наразі там залишаються ще 13.

«Залишаються люди, які точно відмовляються виїжджати», – зазначив Кириленко.

Він також додав, що, якщо у батьків немає можливості тимчасово знайти прихисток в більш безпечних областях, дітей вивозять у дошкільні заклади, заклади інтернатного типу, санаторії та різні профілакторії.

Очільник ОВА також зауважив, що до повномасштабного вторгнення РФ на Донеччині проживали 1 мільйон 670 тисяч людей, нині понад 1 мільйон 100 тисяч жителів покинули область.

Нагадаємо, раніше міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук пояснила, як відбуватиметься евакуація дітей з Бахмута, який під почтійними обстрілами ворога.

Як повідомлялося раніше, 7 березня Кабмін схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій.

Що відбувається у Бахмуті

Інтенсивні бої в районі Бахмута розпочались ще торік влітку і тривають уже більше семи місяців поспіль. У Генштабі кажуть, що на захоплення міста російські окупанти кинули свої найкращі підрозділи й штурмові бригади «вагнерівців», їхні втрати обчислюють тисячами.

Наприкінці лютого ситуація загострилася, окупанти намагаються оточити Бахмут, але всі ці спроби, як говорять у Генштабі, є безуспішними.

Коментуючи рішення продовжити оборону Бахмута, президент України Володимир Зеленський заявив, що бої саме тут дають один із найбільших результатів за всю війну.

За даними британської розвідки, станом на 11 березня бійці ПВК «Вагнер» взяли під контроль значні території на східній частині Бахмута. Наразі лінія фронту проходить вже в центрі міста по річці Бахмутка.

ЗСУ продовжують мужньо тримати оборону і таким чином виснажувати ворога. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Бахмуті російська армія втрачає усемеро більше солдатів, ніж українська.

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, «вагнерівців» на Бахмутському напрямку РФ змушена заміняти строковиками та контрактниками, адже більшість підрозділів ПВК уже ліквідовані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *