ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд схвалив примусову евакуацію дітей із зон активних бойових дій

Ольга Денисяка

|

Кабмін схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій. Про це повідомили в Мінінтеграції.

Таке рішення було ініційоване та розроблене Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення. Підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення.

Обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

«Діти, що опинилися у зоні проведення бойових дій, не можуть самі про себе подбати. Тому вся відповідальність за них – на дорослих. Відмова батьків чи опікунів евакуювати дитину не допускається. Адже йдеться про її життя», – йдеться в повідомленні.

Наразі під відповідні критерії застосування примусової евакуації дітей із зон бойових дій підпадає тільки Бахмут.

Зазначимо, за даними міністерки із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, наразі у Бахмуті, де тривають активні бойові дії, залишаються близько 4 тисячі цивільних, зокрема щонайменше 38 дітей.

Наразі у місто важко дістатися через постійні обстріли. Люди, які залишаються там, переховуються у підвалах, але не лишають жодних координат, щоб їх можна було знайти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *