ОСТАННІ НОВИНИ

Залужний і Сирський виступили за продовження оборони Бахмута, – засідання Ставки

Наталя Дуляба

|

В понеділок, 6 березня, Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, під час якого обговорювали подальші дії у Бахмуті. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Командувачі оперативно-стратегічних угруповань військ доповіли про ситуацію на основних напрямках фронту. Втім особливо детально члени Ставки розглянули ситуацію в Бахмуті.

«Оцінюючи перебіг оборонної операції, Президент поставив запитання Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та командувачу оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” Олександру Сирському щодо подальших дій на Бахмутському напрямку. Вони висловилися за продовження оборонної операції та за подальше посилення наших позицій у Бахмуті», – йдеться у повідомленні.

Крім того, на засіданні Ставки обговорили ситуацію з постачанням зброї, обладнання та їхнім розподілом за оперативними напрямками.

Що відбувається у Бахмуті

Інтенсивні бої в районі Бахмута розпочались ще торік влітку і тривають уже більше семи місяців поспіль. У Генштабі кажуть, що на захоплення міста російські окупанти кинули свої найкращі підрозділи й штурмові бригади «вагнерівців», їхні втрати обчислюють тисячами.

Наприкінці лютого ситуація загострилася, окупанти намагаються оточити Бахмут, але всі ці спроби, як кажуть у Генштабі, є безуспішними.

ЗСУ продовжують мужньо тримати оборону і таким чином виснажувати ворога. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Бахмуті російська армія втрачає усемеро більше солдатів, ніж українська.

Як кажуть у ЗСУ, наразі українські війська проводять контрольовану, планову ротацію позицій у Бахмуті. Про масове відведення сил поки не йдеться.

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, «вагнерівців» на Бахмутському напрямку РФ змушена заміняти строковиками та контрактниками, адже більшість підрозділів ПВК уже ліквідовані.

Британські розвідники кажуть, що погодні умови навесні завадять пересуванню по місцевості у районі Бахмута, що може дати перевагу українським військовим.

Американські аналітики вважають, що російські окупанти змінили тактику навколо Бахмута і тепер намагаються витіснити українських військових з міста замість спроб оточити його. Хоча навіть оточити Бахмут, на думку ISW, росіянам не вдасться найближчим часом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *